ΣΕΛΙΔΕΣ

8.3.10

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.


Αγαπητοί φίλοι, στη σχολή Yoga4Life, έχουμε ξεκινήσει μία κίνηση βοήθειας και συμπαράστασης προς τις κρατούμενες των φυλακών Ελαιώνα Θηβών.
Σε αυτή τη φυλακή, έχουν μεταφερθεί οι κρατούμενες από τις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται εκεί 300 άτομα, εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά μέχρι 7 χρονών και οι 29 είναι ανήλικες από 15 μέχρι 20 ετών. 70 γυναίκες είναι άπορες.
Αρχικά, συγκεντρώσαμε βιβλία, ρούχα, παιχνίδια, τηλεκάρτες, αλλά και πάνες και άλλα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πρόσφεραν πολλά πράγματα, σε πολύ καλή κατάσταση. Εμείς, ήρθαμε σε επαφή με την ομάδα xeblogarisma που ενισχύει τις συγκεκριμένες φυλακές εδώ και καιρό, γεμίσαμε τρία αυτοκίνητα (!) και με την πολύτιμη βοήθειά τους, την Πέμπτη 4/3/10, πήγαμε τα πράγματα στις φυλακές.
Μας υποδέχτηκαν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός και είχαμε την τύχη να μπορέσουμε να μπούμε και στις πτέρυγες που κρατούνται οι μητέρες με τα παιδάκια και οι ανήλικες.
Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε με λόγια αυτά που είδαμε και νοιώσαμε...
Τσιμεντένιοι τοίχοι πίσω από τσιμεντένιους τοίχους, κάγκελα και αμπάρες, αγκαθωτά συρματοπλέγματα πάνω από άλλα συρματοπλέγματα σε διπλές και τριπλές σειρές, οι γυναίκες να περιφέρονται σαν τα καναρίνια στο κλουβί και τα παιδάκια... Λαμπερά προσωπάκια να μας κοιτούν με λαχτάρα, εμάς τους "τυχερούς" που θα βγαίναμε έξω μετά. "Μέσα" μόνο τσιμέντο και μέταλλο. Κι "έξω" να είναι άνοιξη...

Μιλώντας με τις "ξεναγούς" μας, οι οποίες προσπαθούν πολύ να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κρατούμενων, καταλάβαμε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για δημιουργικές δραστηριότητες που θα δώσουν περιεχόμενο και χαρά στις γυναίκες αυτές.

Εμείς σα σχολή, με τη βοήθεια και άλλων δασκάλων, προσφερθήκαμε να τους κάνουμε yoga μία φορά την εβδομάδα. Είναι μία δραστηριότητα που αμέσως αντιληφθήκαμε ότι θέλουν.
Μέσα στις φυλακές υπάρχει μία τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων με σκηνή που μπορεί να φιλοξενήσει πολλών ειδών δραστηριότητες.

Αν πιστεύετε ότι έχετε τον τρόπο να οργανώσετε και να προσφέρετε κι εσείς μία αχτίδα φωτός κι ένα χαμόγελο στα προσωπά τους είτε με μία μεμονωμένη κίνηση ή με μία δραστηριότητα σε σταθερή βάση, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας!

Αν κι εσείς ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε και με το δικό σας τρόπο (κάποια παράσταση, ζωντανή μουσική, χορό) ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο σε αυτό το bazaar, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας φέρουμε σε επαφή με το κατάλληλο πρόσωπο άμεσα.
Με εκτίμηση, Κατερίνα Κάππου, Δάφνη Παρλιάρου