ΣΕΛΙΔΕΣ

5.7.10

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ: ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!!


ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Φίλοι μας, αυτή είναι η συνέχεια της ιστορίας που ξεκίνησε με την προηγούμενη επίσκεψή μας στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, τότε που είδαμε και θαυμάσαμε τη ζωγραφική που είχαν κάνει στους τοίχους της πτέρυγας μητέρων – παιδιών, οι κρατούμενες.
Ένα ολόκληρο παραμύθι, γεμάτο χρώματα και ζωή, πουλιά και δέντρα, πριγκίπισσες και ξυλοκόπους, θάλασσες και ουρανούς, ζωντάνεψε μπρος στα μάτια μας…
Τότε άρχισε η «περιπέτεια των χρωμάτων»…
Σας ζητήσαμε να προσφέρετε χρήματα ή και χρώματα τοίχων για να συνεχιστεί η ζωγραφική στην πτέρυγα των ανηλίκων και ανταποκριθήκατε με μεγάλη γενναιοδωρία. 
Μαζέψαμε τότε 180,00 Ε, αγοράσαμε όμορφα χρώματα και πινέλα και στο χρωματοπωλείο, όταν έμαθαν τον προορισμό των χρωμάτων, μας έκαναν καλύτερη τιμή 30,00 Ε τα οποία και κρατήσαμε για μελλοντικές ανάγκες.
Στη συνέχεια, μεταφέραμε τα χρώματα στην αποθήκη της ομάδας xeblogarisma,  όπου και έμειναν περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε, μέχρι που… επιτέλους, την Πέμπτη 1/6, τα πήγαμε στη φυλακή! 
Πάνω στην ώρα, όπως μας είπε η κοινωνική λειτουργός, μια που τα χρώματα που είχαν τους τελείωναν.
Τα χρήματα λοιπόν που προσφέρατε, τώρα μεταμορφώνονται σε πεταλούδες, νεράιδες και ξωτικά στην πτέρυγα των ανηλίκων. Δυστυχώς, δε μπορούμε να σας δείξουμε φωτογραφίες, μια που εκεί απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφιση.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας. Εμείς, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να προσφέρουμε συμπαράσταση και ανακούφιση όπου μπορούμε, ελπίζουμε πάντα με τη δική σας ζεστή βοήθεια.
Με εκτίμηση, 
Κατερίνα Κάππου, Δάφνη Παρλιάρου.