ΣΕΛΙΔΕΣ

30.10.10

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ VIPASSANA

Αγαπητοί μας φίλοι και μαθητές, σας προσκαλούμε σε ένα κύκλο συγκεντρώσεων διαλογισμού Vipassana (Βιπάσσανα).
Η πρώτη μας συνάντηση, θα γίνει
Παρασκευή 5/11, στις 20:00 - 21:00.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
Συντονίζει ο Γιώργος - Shunyam Ατσαμετάκης.Η Vipassana είναι η τεχνική διαλογισμού η οποία έχει οδηγήσει τους περισσότερους πνευματικούς αναζητητές στη «φώτιση» και αποτελεί τη βάση και τον πυρήνα όλων των άλλων διαλογιστικών τεχνικών. O διαλογισμός αυτός δόθηκε από τον Βούδα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο παλιός, μια που υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10.000 χρόνια.

Η εκτέλεση της Vipassana είναι απλή.
Σε καθιστή θέση, παρατηρούμε την αναπνοή μας καθώς μπαίνει και βγαίνει από το σώμα. Η ουσία της παρατήρησης της αναπνοής, βρίσκεται στην παρατήρηση του κενού που υπάρχει πριν την εισπνοή ή την εκπνοή. Το κενό αυτό είναι η «πύλη». Εκεί, μπορεί να συναντήσει κάποιος τον Θεό, την Ύπαρξη, τον Ανώτερο Εαυτό του. Και αυτό γιατί όταν σταματάει η αναπνοή, σταματάει ο νους και όταν σταματάει ο νους είμαστε στο παρόν.

Παρατηρούμε την αναπνοή μας για 45’ και στη συνέχεια κάνουμε βάδισμα Ζεν για 15’ έχοντας όλη μας την επίγνωση στα πέλματα που πατάνε στο έδαφος. Το δεύτερο μέρος είναι και αυτό ένα στάδιο παρατήρησης.

Ο Osho λέει ότι όσοι εξασκούνται συστηματικά στην Vipassana νιώθουν μια απότομη άνοδο στην ενέργεια τους, γίνονται πιο ζωντανοί, πιο αισθησιακοί, πιο ευαίσθητοι, πιο σιωπηλοί …


Λίγα λόγια για τον Γιώργο - Shunyam Ατσαμετάκη.

Ο Γιώργος έχει στη ζωή του δοκιμάσει πολλούς πνευματικούς δρόμους. Το 1990 γνώρισε τις διδασκαλίες του Osho και σε αυτόν βρήκε τον πνευματικό δάσκαλο που πάντα αναζητούσε. Από τότε, το ταξίδι της αυτογνωσίας στη ζωή του, πορεύθηκε μέσα από το «δρόμο».
Το πνευματικό όνομα του Γιώργου, είναι Amrit Shunyam (αιώνια κενότητα).