ΣΕΛΙΔΕΣ

4.11.10

YOGA DANCE

Αγαπητοί μας Φίλοι και μαθητές,
Σας προσκαλούμε σε  ένα μάθημα 
Kripalu Yoga Dance
με τη Λίλα Χρόνη 
την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, 
       20:00 - 21:15.

Κόστος Συμμετοχής:13,00€. 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Δηλώστε συμμετοχή, κάνοντας κλικ εδώ.

Τι είναι το Kripalu Yoga Dance (KYD)
Η τεχνική του KYD είναι μια μοναδική προσέγγιση στο χορό μέσα από κινήσεις που βασίζονται στην τεχνική της yoga. Συνδυάζει την παράδοση της Kripalu yoga, της κίνησης, της αναπνοής, του συστήματος των chakras και του χορού χρησιμοποιώντας και τη μουσική. 
Η KYD είναι μια δημιουργική πρακτική που χρησιμοποιει την κίνηση ως μέσο αυτοέκφρασης και εν τέλει λειτουργεί θεραπευτικά οδηγώντας μας στην αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας και της χαράς. Μέσω της χαράς της κίνησης  και της ευεξίας που προσφέρει ο χορός, εξασκούνται και τονώνονται οι μύες, αυξάνεται η ευλιγισία και η αντοχή και τονώνεται το καρδιαγγειακό σύστημα. Παράλληλα, προσεγγίζει ο καθένας το βαθύτερο εαυτό του, τιμά και εκτιμά το σώμα του, αναπτύσσει μια μη λεκτική επικοινωνία με τους συγχορευτές του μέσω του χορού και βιώνει την αίσθηση της κοινότητας.
Είναι μια θεραπευτική τεχνική που δεν απαιτεί γνώσεις χορού ή yoga ή ιδιαίτερα  καλή φυσική κατάσταση εφόσον ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τις εκάστοτε κινήσεις στα μέτρα του λαμβάνοντας υπ' όψιν του τους περιορισμούς που θέτει το σώμα του και η διάθεσή του την ώρα του μαθήματος. Έτσι λοιπόν, μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι να είστε διαθέσιμοι στις άπειρες δυνατότητες του σώματος και του νου σας και να τις εκφράζετε μέσω της απόλυτα προσωπικής χορευτικής σας κίνησης.

Λίγα λόγια για τη Λίλα
Η Λίλα Χρόνη είναι απόφοιτος  της σχολής Kripalu στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ παίρνοντας το δίπλωμα της  Kripalu Yoga Teacher και Kripalu Υοga Dance Instructor. Έχει ασχοληθεί με τον κλασικό χορό από την ηλικία των πέντε ετών. Διδάχθηκε μοντέρνο και σύγχρονο χορό, jazz και έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχα σεμινάρια της σχολής Alvin Ailey καθώς και σε σεμινάρια χοροθεραπείας. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα  παραδοσιακών ελληνικών χορών, flamenco, tango και άλλων ειδών χορού. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την τεχνική του butoh και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικούς δασκάλους όπως οι Masaki Iwana, Tadashi Endo και άλλοι.
Διδάσκει Kripalu yoga και Kripalu yoga dance,διοργανώνει σεμινάρια butoh και χορεύει συνεχίζοντας παράλληλα τη δια βίου εκπαίδευσή της.