ΣΕΛΙΔΕΣ

9.1.12

Ισορροπημένη Διατροφή, Μείωση Βάρους και Yoga

Αγαπητοί φίλοι και μαθητές,

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 17:00-19:00

Σας προσκαλούμε σε μία ανοιχτή ομιλία με θέμα

"Ισορροπημένη Διατροφή, Μείωση Βάρους και Yoga"

με την Εμμανουέλα Λεουνάκη,
Σύμβουλο Διατροφολόγο-Διαιτολόγο από την ομάδα "Τρόπος Να Ζεις".Η διατροφή είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την υγεία, τόσο την σωματική όσο την πνευματική και την ψυχική.Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται μία ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε καθημερινά.
Παρ’όλα αυτά πολλές φορές στον αγώνα για την απόκτηση του επιθυμητού βάρους, η ισορροπία αυτή «θυσιάζεται» μέσα από εξαντλητικά και ανορθόδοξα διατροφικά μοτίβα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική κούραση και πολύ συχνά την δημιουργία στερητικών συμπτωμάτων.
Είναι πολύ χρήσιμο λοιπόν ο άνθρωπος να έρχεται σε απόλυτη επαφή με το σώμα του ώστε να του παρέχει αβίαστα αυτά που χρειάζεται. 

Η yoga είναι μία εναλλακτική άσκηση που έχει πολύ θετική επίδραση στο σώμα και την ψυχική διαθεσή προκειμένου να διατηρεί κάποιος μια ισορροπημένη διατροφή.
Σκοπός αυτής της ομιλίας είναι να δοθούν ολοκληρωμένες πληροφορίες γύρω από την ισορροπημένη διατροφή σε συνδιασμό με την άσκηση και την μείωση σωματικού βάρους και κατ’ επέκτασην πως αυτές οι πληροφορίες μπορούν να γίνουν πράξη στην καθημερινότητα.


Διάρθρωση Παρουσίασης

17:00-18:00: Δωρεάν Λιπομέτρηση για 10 άτομα. 
Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλώ δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Απαραίτητες προϋποθέσεις για σωστή λιπομέτρηση:
  • 3 ώρες πριν την λιπομέτρηση δεν θα πρέπει να έχει γίνει κατανάλωση τροφής, τσίχλας, νερού, χυμού ή άλλου ποτού και δεν θα πρέπει να έχει γίνει χρήση τσιγάρου,
  • 12 ώρες πριν δεν θα πρέπει να έχει γίνει κατανάλωση αλκοόλ,
  • Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε έμμηνο ρύση.
18:00-19:00: Ομιλία - Ανοιχτή συζήτηση.

*****
Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να στείλετε email στο info@yoga4life.gr ή να επικοινωνήσετε στο 211 1105555, αφήνοντας μήνυμα στον τηλεφωνητή σε περίπτωση που δεν απαντήσουμε. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Παρακαλούμε να αναφέρετε εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στη διαδικασία λιπομέτρησης.
*****

Λίγα λόγια για την Εμμανουέλα
Η Σύμβουλος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εμμανουέλα Λεουνάκη αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Διατροφής & Διαιτολογίας Κρήτης και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Κ.Α.Τ. με αντικείμενο τη διατροφή των ασθενών στις εξής κλινικές: χειρουργική, καρδιολογική, ορθοπεδική, παθολογική και φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδριών και έχει ολοκληρώσει σεμινάρια στην εκμάθηση μεθόδων τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς σε άτομα με χρόνια προβλήματα βάρους από ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές.
Έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως διαιτολόγος για ερευνητικούς σκοπούς στα Special Olympics 2011 και στην μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την παιδική παχυσαρκία, στο πρόγραμμα COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative), μέσω της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ).
Σήμερα ασχολείται με την διατροφική εκπαίδευση, συμβουλευτική υποστήριξη, σύνταξη διαιτολογίου και παρακολούθηση βάρους ατόμων που αντιμετωπίζουν, χρόνια ή μη, πρόβληματα με το βάρος τους. Παράλληλα σε εβδομαία βάση προσφέρει υπηρεσίες στο δημοτικό πολυιατρείο Αμαρουσίου ενώ συνεργάζεται κατά περιόδους με γηροκομεία όπου παραδίδει σεμινάρια διατροφής.
Τέλος αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά για θέματα διατροφής και διατροφικής συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα είναι υπέυθυνη και αρθρογραφεί στη σελίδα του facebook «Τρόπος Να Ζεις».